Zece scurtmetraje concurează la Filmgalopp în acest an

Zece scurtmetraje concurează la Filmgalopp în acest an

Zece scurtmetraje concurează la Filmgalopp în acest an

Zece scurtmetraje de ficțiune au ajuns în competiția Filmgalopp de anul acesta.

  • Gyopár-Orsolya Búzási: Ultima fabulă
  • Ágnes Anna Farkas: Să continuăm joaca
  • Roland Frunza: Banii migrează
  • Balázs Gábor: Stau și privesc
  • Barna László: Freedom Rider
  • Csengele Mikola: Finding Zoé
  • Márton Nagy: Așa i-am dat foc prietenei mele la a treia întâlnire
  • Timothy Sós: Suborbital
  • Barbara Szabó: Fum
  • Oscar Ungváry: Țara băieților

Membrii juriului

Marele premiu al competiției Filmgalopp este versiunea mai mică a Premiului Mânzul Șarg, o operă realizată de artista plastică Jankó Szép Noémi. Trofeul și suma de 1 milion de forinți oferită de Institutul Național de Film din Ungaria sunt acordate ca urmare a deciziei unui juriu de specialitate:

* Dániel Deák – organizator de festival, distribuitor de film, producător din Budapesta. Unul dintre fondatorii portalului de scurtmetraje Daazo.com, directorul celui mai mare concurs de scurtmetraje din Ungaria, Friss Hús Budapest International Short Film Festival, redactor și editor al revistei World of Shorts, un inventar al scurtmetrajelor prezentate la marile festivaluri internaționale de film.

* Yvonne Kerékgyártó – regizor de film, scenarist. A absolvit studiile în 2012 la Universitatea de teatru și Film din Budapesta. După doi ani, unul dintre proiectele sale universitare, Free Entry, a devenit lungmetraj și a fost premiat la festivalul de film SXSW (South by Southwest) din Statele Unite. După acestea, Kerékgyártó a regizat scurtmetraje, a fost co-scenarist al filmului FOMO nominalizat la Magyar Filmdíj, cel mai prestigios premiu pentru film din Ungaria, și a ajutat tineri colegi în dezvoltarea scenariilor în calitate de mentor al programului de incubare al fondului național pentru film din Ungaria. A regizat comedia romantică intitulată Együtt kezdtük, a cărei premieră a avut loc la începutul lunii august.

* Dávid Pernecker – estetician al filmului și critic din Pécs. Este autor permanent al platformei Filmtett de doisprezece ani, fiind unul dintre cei mai de încredere „furnizori” ai rubricii de critică. E mereu la curent cu tendințele contemporane, astfel aproape nu există subiect pe care să nu-l poată aborda. Dacă există cineva care poate decide imediat dacă un film este întâmplător sau intenționat rău, atunci el este acela. A primit Premiul Fám Erika al Asociației Filmtett la ediția precedentă a festivalului Filmtettfeszt.

Votul publicului

Pe durata festivalului, fiecare film din concurs va fi accesibil pe canalul online al Filmtett, publicul putându-le viziona pe site-ul filmtettfeszt.ro, iar votul poate fi acordat prin apăsarea butonului Like corespunzător filmului preferat începând cu 5 octombrie și până pe 7 octombrie la miezul nopții. Cel mai popular film va câștiga premiul publicului în cadrul concursului Filmgalopp, constând în 1000 lei, sumă oferită de Nobila Casa.