S-a stabilit line-up-ul pentru ediția din acest an a Filmgalopp!

S-a stabilit line-up-ul pentru ediția din acest an a Filmgalopp!

S-a stabilit line-up-ul pentru ediția din acest an a Filmgalopp!

În acest an, juriul Asociației Filmtett a selectat opt documentare pentru cea de-a 9-a ediție a competiției pentru tinerii regizori maghiari din Transilvania.

Iată filmele preselecționate în ordine alfabetică după numele regizorului, cu locul de naștere al acestuia, anul de realizare, durata și producătorul:

  • Birtalan Albert: Apărătoarea memoriei, Gergely Erzsébet (Az emlékezet őrzője, Gergely Erzsébet, Zalău, 2023, 22', Video Pontes, UBB)
  • Csiki Zsuzsanna: Arhive risipite (Kallódó hagyatékaink, Ciumani, 2023, 48', Asociația Culturală Minerva)
  • Dénes Petra: Vecinii noștri (Szomszédok, Sfântu Gheorghe, 2023, 24', Universitatea Metropolitan, Budapesta)
  • Fábián Andor: Corzi și fire de sorți (Hangszerhúrok, sorsfonalak, Odorheiu Secuiesc, 2022, 41', producție independentă)
  • László Barna: El Camino. Calea focului și a apei (A tűz és víz útján, Odorheiu Secuiesc, 2023, 25', gy. Picture Lock Coproduction)
  • Simó Boglárka: Dorința lui Albert (Albert vágya, Odorheiu Secuiesc, 2023, 21', UBB)
  • Szatmári Loretta: Preludiu (Oradea, 2023, 9', Universitatea Sapientia)
  • Székely Péter: Street-Legal (Timișoara, 2023, 16', UBB)

După competiția de ficțiune de anul trecut, ediția din acest an a Filmgalopp a fost deschisă filmelor de acțiune sau de animație realizate începând cu 1 ianuarie 2021, dar care surprind realitatea, filme realizate în mare parte de cineaști transilvăneni și filmate în mare parte în locații transilvănene.

Competiția va avea loc în cadrul Festivalului Filmului Maghiar din Transilvania, între 4 și 8 octombrie. Filmele vor putea fi vizionate online timp de cinci zile pe site-ul festivalului. Filmele vor fi evaluate de un juriu profesionist (care va fi anunțat în curând!), iar votul publicului prin intermediul se va încheia pe 6 octombrie la miezul nopții. Rezultatele vor fi anunțate în cadrul ceremoniei de închidere din 7 octombrie. Pentru detalii, vă rugăm să vă întoarceți pe site-ul festivalului!