Competiția Filmgalopp așteaptă filme documentare transilvănene

Competiția Filmgalopp așteaptă filme documentare transilvănene

Competiția Filmgalopp așteaptă filme documentare transilvănene

Scopul competiției este găsirea unor opere cinematografice de valoare create de tineri cineaști transilvăneni talentați, filme care vor fi prezentate apoi publicului larg și unui juriu profesionist pentru a premia cele mai bune dintre ele. 

Competiția Filmgalopp se va desfășura în cadrul festivalului Filmtettfeszt Zilele Filmului Maghiar în perioada 6-9 octombrie. Filmele pot fi înscrise gratuit până la 22 august 2021, duminică, miezul nopții. Lista filmelor selectate va fi comunicată în 1 septembrie, iar înmânarea premiilor va avea loc în cadrul festivității de premiere din 9 octombrie, la Cluj-Napoca.

În competiție sunt așteptate filme documentare (cu personaje reale sau animate, dar prezentând evenimente reale) realizate după 1 ianuarie 2019, ale căror echipe creatoare au în cele mai multe poziții cheie cineaști transilvăneni, filme turnate de preferință în locații din Transilvania, de preferință în limba maghiară.

Premiul Filmgalopp constă într-un trofeu și un milion de forinți oferiți de Institutul Național de Film din Ungaria, iar Premiul Publicului constă în o mie de lei oferiți de partenerul festivalului, Nobila Casa.

Mai multe detalii și formularul de înregistrare se găsesc pe site-ul festivalului: www.ro.filmtettfeszt.ro.